Oeroeg eBoek

Oeroeg Downloaden (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOCX) Boek

Oeroeg


Oeroeg
DOWNLOADEN BOEK (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Oeroeg.pdf
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Oeroeg.epub
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Oeroeg.txt
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Oeroeg.fb2
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Oeroeg.doc
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)


  Oeroeg is de eerste Indische roman van de grande dame van de Nederlandse literatuur en het begin van een omvangrijke oeuvre. Oeroeg vertelt de tragische geschiedenis van de vriendschap tussen een in Indie geboren Hollandse jongen en Oeroeg, zoon van een Indonesische opzichter op zijn vaders plantage.

  Recensie(s)


  Dit was het Boekenweekgeschenk 1948 en het prozadebuut van Hella Haasse. In haar oeuvre neemt haar geboorteland Indonesie een belangrijke plaats in. De naamloze ik-figuur is zoon van een Nederlandse administrateur. Zijn moeder heeft een vertrouwensband met haar bediende Sidris. Vrijwel tegelijkertijd bevallen ze van een zoon, de ik en Oeroeg. De jongens groeien samen op, in eerste instantie onschuldig en ongewis van verschillen in achtergrond. Naarmate ze ouder worden, blijken deze groter en groeit er afstand. De oorlog en het verzet tegen de koloniale overheersing zorgt voor een niet te overbruggen verwijdering. De beschrijvingen van het Indonesische landschap zijn intens, prikkelen zintuigen en verbeelding. De droefheid over een verloren jeugdvriendschap en het verlangen naar hoe het was, is van alle tijden en culturen. Daarmee blijft dit verhaal nog even actueel als zestig jaar geleden. Het boekje is onlosmakelijk verbonden met de koloniale geschiedenis van Nederland. Het kent geen hoofdstukindeling, (tijd)sprongen worden door witregels verduidelijkt. Het nawoord van Haasse geeft duidelijkheid over haar motieven en de plaats van Oeroeg in haar oeuvre. Vanaf ca. 15 jaar.

  Hannie Humme


  TAGS:

  Downloaden Oeroeg pdf eBook; Oeroeg Downloaden pdf; Downloaden eBook Oeroeg; Boek pdf Oeroeg; Oeroeg Downloaden eBooks; Downloaden Oeroeg txt eBook; Downloaden eBooks in het Nederlands Oeroeg; Downloaden pdf eBooks in het Nederlands Oeroeg; Downloaden ePUB eBook Oeroeg; Oeroeg Downloaden MOBI eBook; Downloaden ePUB Boek Oeroeg; Downloaden DOC Boek Oeroeg; Oeroeg ePUB eBook; DOCX eBook Oeroeg; Downloaden mobi eBook Oeroeg; Lezen onlineOeroeg; Downloaden Oeroeg doc eBook; Lezen online eBook Oeroeg; Oeroeg Lezen online Boek; Oeroeg Lezen online eBook in het Nederlands; Lezen online Bestseller Oeroeg; Lezen online Boek in het Nederlands Oeroeg; Downloaden Oeroeg fb2 eBook; Oeroeg audioBoek; Downloaden Oeroeg audioBoek; Oeroeg audioBoek mp3; Oeroeg audioBoek online

  Geef een reactie