Mijn naam is Asher Lev eBoek

Mijn naam is Asher Lev Downloaden (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOCX) Boek

Mijn naam is Asher Lev


Mijn naam is Asher Lev
DOWNLOADEN BOEK (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Mijn naam is Asher Lev.pdf
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Mijn naam is Asher Lev.epub
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Mijn naam is Asher Lev.txt
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Mijn naam is Asher Lev.fb2
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Mijn naam is Asher Lev.doc
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)


  Asjer Lev is kind van chassidisch-joodse ouders, en in Brooklyn, waar hij opgroeit, is een sterke orthodox-joodse gemeenschap. Asjer kan al van jongs af aan heel goed tekenen, een talent dat in zijn familie en directe omgeving niet wordt gewaardeerd.
  Waar anderen in het gezin en de wijk dagelijks bezig zijn met hun geloof en de joodse rituelen, wil Asjer vooral tekenen. Asjer en zijn familie groeien steeds verder uit elkaar.

  Mijn naam is Asjer Lev verscheen in Nederland voor het eerst in 1974 in de vertaling van Lennaert Nijgh en veroverde sindsdien de harten van vele lezers.

  Chaim Potok (1929-2002) verwierf wereldwijd succes met Mijn naam is Asjer Lev en Uitverkoren. Potok gaf een stem aan het hedendaagse Amerikaanse jodendom, zoals zich dat in New York afspeelt.

  Recensie(s)


  Deze roman speelt in de jaren ’50 en ’60 van de 20e eeuw in de kring van orthodoxe joden in New York. Hij beschrijft de jeugd van Asjer Lev, die opgevoed wordt in de chassidisch-joodse traditie. Hij heeft zeer veel aanleg voor de schilderkunst en komt steeds meer tot de overtuiging dat hierin zijn roeping ligt. Het strookt echter niet met zijn chassidische opvoeding om die roeping te volgen. Asjer komt daardoor steeds meer in conflict met zijn ouders en met zijn milieu en moet daar ten slotte afscheid van nemen. Het boeiende van dit boek ligt vooral in de uitvoerige en sfeervolle beschrijving van bovengenoemde ontwikkeling, alsmede van de chassidisch-joodse gemeenschap. De vele Hebreeuwse termen worden in een woordenlijst verklaard. Vrij kleine druk.

  Redactie


  TAGS:

  Downloaden Mijn naam is Asher Lev pdf eBook; Mijn naam is Asher Lev Downloaden pdf; Downloaden eBook Mijn naam is Asher Lev; Boek pdf Mijn naam is Asher Lev; Mijn naam is Asher Lev Downloaden eBooks; Downloaden Mijn naam is Asher Lev txt eBook; Downloaden eBooks in het Nederlands Mijn naam is Asher Lev; Downloaden pdf eBooks in het Nederlands Mijn naam is Asher Lev; Downloaden ePUB eBook Mijn naam is Asher Lev; Mijn naam is Asher Lev Downloaden MOBI eBook; Downloaden ePUB Boek Mijn naam is Asher Lev; Downloaden DOC Boek Mijn naam is Asher Lev; Mijn naam is Asher Lev ePUB eBook; DOCX eBook Mijn naam is Asher Lev; Downloaden mobi eBook Mijn naam is Asher Lev; Lezen onlineMijn naam is Asher Lev; Downloaden Mijn naam is Asher Lev doc eBook; Lezen online eBook Mijn naam is Asher Lev; Mijn naam is Asher Lev Lezen online Boek; Mijn naam is Asher Lev Lezen online eBook in het Nederlands; Lezen online Bestseller Mijn naam is Asher Lev; Lezen online Boek in het Nederlands Mijn naam is Asher Lev; Downloaden Mijn naam is Asher Lev fb2 eBook; Mijn naam is Asher Lev audioBoek; Downloaden Mijn naam is Asher Lev audioBoek; Mijn naam is Asher Lev audioBoek mp3; Mijn naam is Asher Lev audioBoek online

  Geef een reactie