Middernachtskinderen eBoek

Middernachtskinderen Downloaden (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOCX) Boek

Middernachtskinderen


Middernachtskinderen
DOWNLOADEN BOEK (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Middernachtskinderen.pdf
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Middernachtskinderen.epub
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Middernachtskinderen.txt
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Middernachtskinderen.fb2
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Middernachtskinderen.doc
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)


  Saleem Sinai komt op 15 augustus 1947, klokslag middernacht, ter wereld, precies op het moment dat India onafhankelijk wordt. Hij is een van de duizend-en-??n middernachtskinderen, die allen over bovennatuurlijke eigenschappen beschikken. Zo heeft Saleem een reukorgaan waarmee hij de gevoelens van anderen kan ruiken. Saleem wordt de bemiddelaar tussen de nieuwe Indiase bovenlaag en het ‘oude’ India van waarzeggers, bedelaars en fakirs. Er volgen dertig jaar van godsdiensttwisten, afscheidingen en staatsgrepen – en Saleem staat er met zijn neus bovenop.

  Middernachtskinderen werd in 1981 bekroond met de Booker Prize en in 2008 uitgeroepen tot ‘The Best of the Booker’, de beste prijswinnaar in het veertigjarig bestaan van de Booker Prize.

  ‘Een van de belangrijkste boeken uit de Angelsaksische wereld.’ – New York Review Of Books

  Recensie(s)


  ‘Middernachtskinderen’ is de vertaling van Salman Rushdie’s beroemde tweede roman uit 1985. De titel refereert aan het moment van de geboorte van de hoofdpersoon Saleem Sinai: het eerste moment (middernacht) van de eerste dag van de Indiase onafhankelijkheid in 1947. Daarmee is Saleem een symbool van de nieuwe tijd. De veelbesproken Rushdie is zelf ook in 1947 geboren. In dit boek beschrijft Saleem -soms als ik-figuur- de geschiedenis van zichzelf en zijn familie: hij begint bij zijn grootouders vanaf 1918 en wisselt af met de reacties van zijn huishoudster-vriendin Padma op zijn verhaal. De gebeurtenissen in de familie en in Saleems eigen leven onderhouden een nauwe relatie met de historische ontwikkelingen in India en Pakistan. Al gauw blijkt Saleem niet wie en wat hij claimt te zijn, maar hij gaat toch door met zijn vertelling, want iedereen is immers het product van geschiedenis en omgeving. Hijzelf heeft een extra als middernachtskind: de gave om alles te ruiken, mensen en ook emoties. Rushdie’s fictieve semi-historische biografie is een betoverende, bloemrijke vertelling waarin zelfs de meest gewone en soms onsmakelijke details een fantastische en romantische lading krijgen. Formaat tussen paperback en pocket; zeer kleine druk, krappe marge.

  Drs. Bea C. Groen


  TAGS:

  Downloaden Middernachtskinderen pdf eBook; Middernachtskinderen Downloaden pdf; Downloaden eBook Middernachtskinderen; Boek pdf Middernachtskinderen; Middernachtskinderen Downloaden eBooks; Downloaden Middernachtskinderen txt eBook; Downloaden eBooks in het Nederlands Middernachtskinderen; Downloaden pdf eBooks in het Nederlands Middernachtskinderen; Downloaden ePUB eBook Middernachtskinderen; Middernachtskinderen Downloaden MOBI eBook; Downloaden ePUB Boek Middernachtskinderen; Downloaden DOC Boek Middernachtskinderen; Middernachtskinderen ePUB eBook; DOCX eBook Middernachtskinderen; Downloaden mobi eBook Middernachtskinderen; Lezen onlineMiddernachtskinderen; Downloaden Middernachtskinderen doc eBook; Lezen online eBook Middernachtskinderen; Middernachtskinderen Lezen online Boek; Middernachtskinderen Lezen online eBook in het Nederlands; Lezen online Bestseller Middernachtskinderen; Lezen online Boek in het Nederlands Middernachtskinderen; Downloaden Middernachtskinderen fb2 eBook; Middernachtskinderen audioBoek; Downloaden Middernachtskinderen audioBoek; Middernachtskinderen audioBoek mp3; Middernachtskinderen audioBoek online

  Geef een reactie