Koningin op blote voeten eBoek

Koningin op blote voeten Downloaden (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOCX) Boek

Koningin op blote voeten


Koningin op blote voeten
DOWNLOADEN BOEK (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Koningin op blote voeten.pdf
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Koningin op blote voeten.epub
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Koningin op blote voeten.txt
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Koningin op blote voeten.fb2
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)

 • Koningin op blote voeten.doc
 • – EUR 0.00 (Prijsdaling)


  ‘Geweld, seks, avonturen, onrecht, liefde, reizen en pakkende taferelen. Kortom: Falcones is terug.’ La Vanguardia

  Januari 1748. Een zwarte vrouw dwaalt door Sevilla. Ze kan nergens terecht na haar lange bootreis vanuit Cuba en is de wanhoop nabij – totdat ze Milagros ontmoet, een rebelse jonge zigeunerin. De twee vrouwen worden onafscheidelijk.

  Sevilla bruist: overal zijn theaters en er ontstaat een nieuwe dans, de flamenco. De twee vriendinnen hebben volop werk. Maar hun vreugde is van korte duur.
  Zal het lot hen ooit weer samenbrengen?

  Ildefonso Falcones is Catalaan en woont in Barcelona, waar hij werkt als advocaat. Zijn debuut De kathedraal van de zee won verschillende literaire prijzen en was een groot internationaal succes, met tot nu toe zes miljoen verkochte exemplaren in bijna vijftig landen. Koningin op blote voeten is zijn derde epische roman.

  ‘Ook in zijn derde boek weet Falcones zijn lezer weer volkomen te boeien. (…) Een mooie combinatie van spanning en historie.’ Anthoni Fierloos, boekhandel Het Paard van Troje te Goes

  Recensie(s)


  Derde historische roman van de Spaanse advocaat die bestsellerauteur werd. Na de 14e eeuw (Barcelona) en de 16e eeuw (Cordoba) heeft hij zich nu verdiept in het Spanje van de 18e eeuw (Sevilla en ook Madrid). In dit boek staan de zigeuners staan centraal. In 1749 is bij Koninklijk Besluit vastgesteld dat alle Spaanse zigeuners gevangen genomen moeten worden. Alleen zij die de katholieke geloofsleer aanhingen, konden in vrijheid blijven leven. Dit gegeven werkt de auteur beeldend uit, de lezer ondergaat als het ware aan den lijve de vernederingen en het geweld dat de zigeuners moeten ondergaan. Twee personen, tegengesteld van karakter, staan centraal: de vrijgemaakte zwarte Cubaanse slavin Caridad, die alle verschrikkingen gedwee ondergaat, en de trotse jonge zigeunerin Midalgos, zelfbewust, begaafd en muzikaal. De slaven- en zigeunerliederen en -dansen zijn een terugkerend thema; daarmee is het boek ook een ode aan de oorsprong van de flamenco. Geen zwart-witverhaal: onder de gevestigde burgers, de kerk en de zigeuners zijn slechte en goede mensen. Met een nawoord van de auteur. Interessante historische roman, waarin de romantiek niet ontbreekt en waarin een onbekende episode uit de Spaanse geschiedenis voor een groot publiek ontsloten wordt.Vrij kleine druk.

  E.Y.M. Zwanenburg


  TAGS:

  Downloaden Koningin op blote voeten pdf eBook; Koningin op blote voeten Downloaden pdf; Downloaden eBook Koningin op blote voeten; Boek pdf Koningin op blote voeten; Koningin op blote voeten Downloaden eBooks; Downloaden Koningin op blote voeten txt eBook; Downloaden eBooks in het Nederlands Koningin op blote voeten; Downloaden pdf eBooks in het Nederlands Koningin op blote voeten; Downloaden ePUB eBook Koningin op blote voeten; Koningin op blote voeten Downloaden MOBI eBook; Downloaden ePUB Boek Koningin op blote voeten; Downloaden DOC Boek Koningin op blote voeten; Koningin op blote voeten ePUB eBook; DOCX eBook Koningin op blote voeten; Downloaden mobi eBook Koningin op blote voeten; Lezen onlineKoningin op blote voeten; Downloaden Koningin op blote voeten doc eBook; Lezen online eBook Koningin op blote voeten; Koningin op blote voeten Lezen online Boek; Koningin op blote voeten Lezen online eBook in het Nederlands; Lezen online Bestseller Koningin op blote voeten; Lezen online Boek in het Nederlands Koningin op blote voeten; Downloaden Koningin op blote voeten fb2 eBook; Koningin op blote voeten audioBoek; Downloaden Koningin op blote voeten audioBoek; Koningin op blote voeten audioBoek mp3; Koningin op blote voeten audioBoek online

  Geef een reactie